Update Asbestdeskundige

Wilt u snel op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van asbest wet- en regelgeving? Dan is de Update Asbestdeskundige de geschikte training voor u.

Cursusduur: 1 dag

€ 325,00

Edities

Kies de datum en bijbehorende trainingslocatie van uw voorkeur en schrijf een deelnemer in door op de button hieronder te klikken.

Inschrijven

ACHTERGROND

Veilig werken met asbest vereist deskundig toezicht en zorgvuldige handhaving van het Asbestverwijderingsbesluit. Daarvoor is kennis nodig van de regelgeving op het gebied van asbesthoudende materialen, asbestsanering en het omgaan met asbestvraagstukken. Toezichthouders bij asbestsaneringen moeten er tijdens asbestsaneringen op toezien dat de asbestsaneerder volgens de regels en richtlijnen van het Asbestverwijderingsbesluit werkt. Dit besluit is opgesteld om te voorkomen dat er door het verwijderen en afvoeren van asbest uit bouwwerken en objecten asbest in het milieu terechtkomt. En om de gezondheidsrisico’s voor omstanders te beperken.

Hoe wordt u een asbestdeskundige? Bekijk hier de leaflet. 

DOELGROEP

  • Handhavers en toezichthouders die de cursus DTA-C of een soortgelijke training in het verleden hebben gevolgd. Deze oude training voldoet namelijk niet meer aan de eisen van de SC-570 (certificaat Asbestdeskundige).

WAT KUNT U VERWACHTEN?

  • De training Update Asbestdeskundige reikt cursisten een update van de kennis en praktische vaardigheden om deskundig toezicht te houden bij asbestsaneringen.
  • Er wordt gewerkt met modules en volgens moderne onderwijsmethoden.
  • De training Update Asbestdeskundige kan worden afgesloten met een examen. Dit examen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Op dit moment is het (nog) niet verplicht om deel te nemen aan het examen.

Gerelateerde trainingen/examens