Asbest herkennen op schepen

Met dit certificaat op zak, kan de cursist asbestverdacht materiaal op schepen herkennen en hier op de juiste manier mee omgaan.

Cursusduur: 1 dag

€ 310,00
Cursus op aanvraag

ACHTERGROND

In de scheepsbouw is asbest in het verleden veel gebruikt als brandwerend materiaal. In veel oude schepen is daarom nog steeds asbest te vinden. Hoewel nieuwe schepen in Nederland al een tijdje vrij van asbest moeten zijn, kan ook daar op onverwachte plaatsen asbest zitten. Bijvoorbeeld als er na de bouw reserveonderdelen in andere landen in zijn geplaatst.


Asbest aan boord kent vele specifieke toepassingen, zoals in leidingisolatie, pakkingen, afdichtkoord of spuitasbest. Om gezondheidsrisico’s te beperken, is het belangrijk dat medewerkers asbest kunnen herkennen.

DOELGROEP

  • Iedereen die op of aan een schip werkt en met onderhoud bezig is: bemanning, scheepsreparateurs, interieurbouwers, monteurs, onderhoudsmedewerkers, (medewerkers van) aannemers en sloopbedrijven. 
  • Handhavers die controles uitvoeren op schepen.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

  • Een speciaal ontwikkelde training om asbest en de diverse toepassingen in schepen te leren herkennen.
  • Bij de training wordt gebruikt gemaakt van foto’s van praktijksituaties en aanvullend monstermateriaal. Allemaal gericht op asbest aan boord van schepen.
  • De docenten van SGS Search maken voor het cursusmateriaal gebruik van jarenlange ervaring met asbestonderzoek, asbestcalamiteiten en het aansturen van saneringen op schepen, zoals op het SS Rotterdam. De cases komen rechtstreeks uit de praktijk.
  • De leermiddelen van de training zijn modulair opgezet volgens moderne onderwijsmethoden.
  • Na afloop van de training ontvangt de cursist een certificaat van deelname.

Gerelateerde trainingen/examens