ATEX-training Basis Module 001 (EX 001)

In deze training leert de cursist hoe hij veilig kan werken in een explosiegevaarlijke situatie. 

Cursusduur: 2 dagen aaneengesloten

€ 675,00
Cursus op aanvraag

ACHTERGROND

Werk je in een explosiegevaarlijk gebied en je bent geen operator? Dan moet je toch kennis en vaardigheden hebben om goed om te gaan met risico’s en maatregelen. Ook heb je specialistische kennis en bekwaamheden nodig die goed aansluiten op je functie. Voorafgaand aan die specialisatie volg je deze training ATEX Basisprincipes (EX 001 voorheen ATEXV): een brede explosieveiligheidstraining.

DOELGROEP

Werk je als (installatie- of onderhouds)monteur, ontwerper, inspecteur of auditor in de (petro)chemie, voedselindustrie, verfindustrie of een andere branche met explosiegevaar? Dan is de training ATEX Basisprincipes (EX 001 voorheen ATEXV) voor jou een essentiële stap voor het aantonen van je vakbekwaamheid.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

Je verkrijgt gedetailleerd inzicht in het ontstaan van explosiegevaar, het herkennen van gevaarlijke situaties en daarmee het voorkomen van explosies, in relevante wetgeving, certificering en grondige kennis van de beschermingswijzen tegen ontsteking. Na het volgen van de training voldoe je aan wettelijke arbo- en ATEX 153 (voorheen 137) basiseisen. Daarnaast voldoe je aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 000 en IECEx 05 Unit EX 001. Bovendien heb je al een stevige basis gelegd voor een vervolgopleiding binnen dit gebied. Je kunt dan ook verder met verschillende specialisatiemodules, afhankelijk van het type werkzaamheden dat je verricht.

BEWIJS VAN DEELNAME

Na afloop van deze training ontvang je het bewijs van deelname ‘ATEX Basisprincipes (EX 001 voorheen ATEXV)’. Je kunt ervoor kiezen om na de training een examen te doen. Heb je voor je examen een voldoende behaald, dan ontvang je het attest ‘IECEx 05 – Unit of competence – Apply basic principles of protection in explosive atmospheres’. Wil je ook internationaal kunnen werken? Dan heb je een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraag je aan bij DEKRA Certification. Je hebt voor je aanvraag het betreffende IECEx-attest nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin je werkgever je werkervaring heeft vastgelegd).