1-daagse Basiscursus Brandveiligheid

Weet u voldoende over de brandveiligheid van uw gebouw(ontwerp)? Met deze korte basistraining bieden we cursisten snel inzicht in de regelgeving, normen en aanvullende voorwaarden op het vlak van brandveiligheid, en hoe u ze kunt toepassen in uw organisatie of projecten.

Cursusduur: 1 dag

Prijs: vanaf € 495 ex. btw

Cursus op aanvraag

ACHTERGROND

Voldoet uw gebouw(ontwerp) aan de wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid? Brandveiligheid is een complex thema en afhankelijk van het samenspel tussen verschillende bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten. Om brandveiligheid te begrijpen en te kunnen beoordelen, worden binnen deze training de basisbegrippen en de eisen om de technische brandveiligheid van uw gebouw te borgen behandeld. Denk hierbij aan de indeling van een gebouw in brandcompartimenten, de bouwkundige eisen die gelden voor brand- en rookscheidingen, vluchtveiligheid, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, blusinstallaties, noodverlichting en meer.

Daarnaast bespreken we de brandveiligheid bij wijzigingen aan een gebouw. Voldoet het gebouw na aanpassing nog aan het Bouwbesluit/BBL, of zijn er aanpassingen nodig om de brandveiligheid te waarborgen?

DOELGROEP

Gebouwbeheerders, facility managers, veiligheidskundigen, vastgoedbeheerders, projectleiders binnen een gemeente, veiligheidsregio’s, architecten, brandweer, milieu- en bouwadviseurs, etc.

WAT KUNT U VERWACHTEN

Tijdens deze training besteden we aandacht aan de basiskennis op het gebied van brandveiligheid voor gebouwen.

  • Wat is brandveiligheid?
  • De meest voorkomende begrippen
  • Welke bouwkundige eisen zijn er van toepassing?
  • Vereiste installaties, zoals brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties, noodverlichtings-installaties en blusinstallaties
  • Gelijkwaardigheid bij bijzondere situaties in gebouwen
  • Rookwerendheid van constructies in gebouwen
  • Aandachtspunten bij het beheer van een brandveilig gebouw
  • Onderdelen van brandveiligheidstekeningen
  • Naast de overdracht van basiskennis is er volop ruimte om praktijksituaties van cursisten betreffende brandveiligheid te behandelen.

Deze 1-daagse cursus geeft u een goed idee van de belangrijkste brandveiligheidsconcepten. Wilt u nog dieper ingaan op de lesstof en het Bouwbesluit? Bekijk dan ook onze 3-daagse Basistrainingen.