SGS SEARCH KOMT MET TRAINING ASBEST HERKENNEN IN VR

SGS Search heeft de training asbest herkennen uitgebreid met een virtual reality-module.
Duik in de virtuele wereld en oefen in levensechte situaties, vanuit de veiligheid van het klaslokaal.

Ondanks het asbestverbod sinds 1993, komen we het nog veelvuldig tegen in woningen, installaties of gebruiksvoorwerpen. Van steeds meer medewerkers wordt verwacht dat ze in staat zijn om asbest te herkennen. Hiervoor zijn trainingen nodig, zodat uw medewerkers op een veilige manier omgaan met de risicovolle stof.

De technologie biedt meer
In de training Asbest Herkennen leren cursisten aan de hand van theorie- en praktijkvoorbeelden hoe ze asbesthoudend materiaal kunnen herkennen. De huidige technologie biedt de mogelijkheid om een asbestverdachte toepassing tegen te komen, zonder daarvoor het veilige klaslokaal te verlaten. Om uw medewerkers klaar te stomen voor het echte werk, heeft SGS Search de VR-tool ontwikkeld als aanvulling op de huidige training. Onder begeleiding van een vakbekwame docent oefenen de cursisten in levensechte situaties.

Zelf op zoek
In de virtuele wereld loopt de cursist in een woning, kantine of fabriek en gaat zelf op zoek naar verschillende objecten. Na de keuze of het object asbestverdacht is, ziet de cursist gelijk of het antwoord klopt én waarom.

Met deze methode worden uw medewerkers klaargestoomd voor de realiteit. Door zelf aan de slag te gaan en te oefenen in levensechte situaties wordt het nog makkelijker om asbest te herkennen in de praktijk. Voor het maken van de VR-tool putten wij uit een rijke bron van ervaring in asbestonderzoek, het handelen bij asbestcalamiteiten en het aansturen van een sanering.

Voor meer informatie over de training of inschrijven gaat u naar de website van SGS Search Opleidingen.