1-daagse DAV2 training hercertificeerders

Met deze training zetten wij de puntjes op de i voor ervaren asbestsaneerders.

Cursusduur: 1 dag

De locatie wordt bepaald in overleg met de eerste aanmelder.

€ 245,00

Edities

Kies de datum en bijbehorende trainingslocatie van uw voorkeur en schrijf een deelnemer in door op de button hieronder te klikken.

Inschrijven

ACHTERGROND 

Vanaf 1 januari 2008 is het wettelijk verplicht dat asbestsaneerders een persoonscertificaat hebben. Hieruit blijkt dat zij zijn opgeleid in theorie en praktijk.

Per 1 maart 2016 is de nieuwe DAV-regeling van kracht, waarbij onderscheid wordt gemaakt in DAV1 en DAV2. DAV2 is de laatste stap in de opleiding tot professioneel Deskundig Asbestverwijderaar. Deze praktische 1-daagse opleiding richt zich op een veilige asbestverwijdering volgens de richtlijnen en is vooral bedoeld voor kandidaten die hun huidige DAV2 certificaat moeten her-certificeren. De praktijk staat in dit deel van de cursus centraal. Aan bod komen thema’s als: omgaan met calamiteiten, uitlezen onderdrukregistratie, emissiearm saneren, saneringstechnieken in containment en veilig uitsluizen van afval. Na het behalen van DAV2-examen, ontvangt hij/zij het persoonscertificaat DAV2.

Werken met asbesthoudende materialen is gebonden aan strenge regels. Uiteraard moet iedereen zich aan deze regels houden. Een praktijkgerichte opleiding biedt uitkomst: de regels en toepassing ervan staan centraal. Weten hoe het moet, is stap één. Het in de praktijk brengen is stap twee.

Bekijk hier de visual 'Hoe wordt u een asbestexpert?'.

INSTRUCTIEFILMS

Ter ondersteuning van deze training zijn diverse instructiefilms gemaakt. In deze video's herhalen we de procedures stap voor stap, zodat u goed voorbereid het examen in gaat.

INSTRUCTIEFILMS BEKIJKEN

DOELGROEP

  • Asbestsaneerders (in het bezit van een DAV of DTA certificaat)

WAT KUNT U VERWACHTEN?

  • Praktische eendaagse vervolgtraining.
  • Door het praktijkgerichte karakter is deze training de meest efficiënte wijze om aan de wettelijke eisen te voldoen. We gebruiken praktijkvoorbeelden zodat de training aansluit bij het dagelijkse werk van de cursist. 
  • Onze jarenlange ervaring met het aansturen en controleren van asbestsaneringen is gebruikt voor de opzet van deze training. Dit biedt cursisten de garantie dat theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten.
  • Aan de training is een examen verbonden bij een onafhankelijk exameninstituut. Als de kandidaat het examen succesvol aflegt, ontvangt hij/zij het persoonscertificaat DAV2. Het certificaat heeft een geldigheidstermijn van 3 jaar.

Gerelateerde trainingen/examens