Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)

Na afloop van de training DIA is de cursist in staat om zelfstandig asbestonderzoeken uit te voeren.

Cursusduur: 4 dagen aaneengesloten inclusief e-learning die voor aanvang van de klassikale afgerond dient te zijn.

De locatie wordt bepaald in overleg met de eerste aanmelder.

€ 1.025,00

Edities

Kies de datum en bijbehorende trainingslocatie van uw voorkeur en schrijf een deelnemer in door op de button hieronder te klikken.

Inschrijven

ACHTERGROND

Personen die asbestinventarisaties uitvoeren, moeten in het bezit zijn van het DIA-certificaat. Met dit certificaat op zak, kan de Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)  zelfstandig asbestonderzoeken uitvoeren, mits in dienst van een gecertificeerd inventarisatiebureau. 

Bent u nieuw in de branche en voornemens te starten als Deskundig Inventariseerder Asbest? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

DOELGROEP

  • Personen die beroepsmatig te maken krijgen met asbestinventarisaties, onder wie asbestonderzoekers, analisten, inspecteurs in asbestonderzoek, handhavers, hulpverleners en auditoren. 
  • Iedereen die wil voldoen aan de gestelde eisen conform de SC-560.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

  • Asbestverdachte materialen leren herkennen staat centraal.
  • De training reikt de cursisten alle kennis en praktische vaardigheden aan. Hiermee kunnen zij tijdens asbestonderzoek op de juiste manier invulling geven aan de verplichtingen in het kader van het Arbeidsomstandighedenbesluit en het persoonscertificaat.
  • Er is veel tijd ingeruimd voor nabootsing van praktijksituaties om de cursisten te trainen in het snel herkennen van de diverse asbestsoorten en -toepassingen. 
  • De leermiddelen van de training zijn modulair opgezet volgens moderne onderwijsmethoden.
  • De training wordt afgerond met een examen dat uit een schriftelijk en een praktisch deel bestaat.
  • Als de kandidaat het examen succesvol aflegt, ontvangt hij/zij het persoonscertificaat DIA (SC560). Het certificaat heeft een geldigheidstermijn van drie jaar.

Gerelateerde trainingen/examens