Introductiecursus Bewuste Bouwers

Deze training biedt u direct toepasbare tips, handvatten en inzicht in omgevingsbewust bouwen.

Cursusduur: 1,5 uur

Cursus op aanvraag

ACHTERGROND

Stichting Bewuste Bouwers beoordeelt bouwplaatsen op een aantal criteria met betrekking tot ´Bewust Bouwen’. En wil hiermee het imago van de bouw verbeteren. De gedragscode is gebaseerd op vijf pijlers: bewust, veilig, verzorgd, milieu en sociaal.


De toolbox wordt zeer enthousiast ontvangen door grote maar ook kleine bouwbedrijven. De interactieve sessie is ontwikkeld in samenwerking met Bewuste Bouwers. Deelname levert bij de medewerkers bewustwording op over het eigen gedrag op de bouwplaats en de impact daarvan op de omgeving. Ook levert deelname een goede score op de pijler sociaal op bij de audit van Bewuste Bouwers.


DOELGROEP

Deze workshop is ontwikkeld voor medewerkers van alle bouwbedrijven in Nederland. Iedereen die bij de bouw betrokken is, haalt voordeel uit de workshop. Denk aan (project)managers, werkvoorbereiders, bouwplaatsmedewerkers en uitvoerders. De workshop wordt gegeven door ervaren docenten, bekend met de bouwwereld en de uitdagingen van omgevingsbewust bouwen.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

  • In anderhalf uur tijd leren we u de ins en outs van bewust bouwen. We begeleiden enkele praktijkopdrachten en brengen gesprekken binnen het bedrijf op gang.
  • Eindresultaat: direct toepasbare tips, handvatten en inzicht in omgevingsbewust bouwen.
  • Deze workshop wordt incompany gegeven, op de bouwplaats of op kantoor.
  • Tijdstip in overleg, meestal aan het begin of eind van de dag, zodat de werkzaamheden gewoon door kunnen gaan.
  • Er kunnen 15 mensen aan de workshop deelnemen.