EPA-W (woningen)

Na het volgen van deze training mag u energielabels toekennen in de woningbouw en kunt u maatwerk advies geven.

Cursusduur: 3 dagen aaneengesloten

€ 995,00
Cursus op aanvraag

ACHTERGROND

Energie is de drijvende kracht achter wonen en leven. Het gebruik van gas, water en licht heeft echter ook een keerzijde. Sommige energiebronnen raken op den duur uitgeput. Daarom vindt de overheid het belangrijk dat bewoners zuinig omgaan met energie.


Het EPA-certificaat (energielabel) geeft de energieklasse van woningen weer. Het label is verplicht bij de verkoop of verhuur van bestaande woningen. Alleen bedrijven en instanties die voldoen aan de Beoordelingsrichtlijn BRL 9500 mogen het energielabel verstrekken. Bovendien bepaalt deze richtlijn dat uw bedrijf een EPA-adviseur in huis moet hebben.


DOELGROEP

  • Bouwkundigen en medewerkers van ingenieursbureaus, architectenbureaus, installatiebureaus, woningcorporaties en makelaarskantoren.
  • De inhoud van de training is ook verrijkend als u wilt weten hoe de onderzoeken en adviezen tot stand komen.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

  • Onze vakdocenten bieden een praktische opleiding EPA-adviseur Woningen. 
  • Tijdens deze EPA-cursus gaan we onder andere in op wet- en regelgeving, de berekeningsmethodiek en de verwerking van rapportages in de NL-EPBD software.
  • Na het volgen van onze cursus EPA-adviseur Woningen bent u voorbereid op het landelijk Cito-examen. Als EPA-adviseur bent u in staat zelfstandig energielabels voor bestaande woningen te verstrekken.
  • Voor het volgen van de cursus dient u te beschikken over bouwkundige- of installatietechnische kennis op minimaal MBO-niveau. Voldoet u niet aan deze toelatingseisen, volg dan onze vooropleiding EPA-W (maatwerk).