De Corporatie Academie streeft naar het verduurzamen van de kennisontwikkeling binnen woningcorporaties. Als kennismakelaar bieden ze medewerkers van corporaties diverse opleidingen. Voor de VCA-opleidingen werkt De Corporatie Academie samen met SGS Search Opleidingen. Vanuit het asbestvraagstuk werkt SGS Search veel voor woningbouwverenigingen en is er dus veel branchespecifieke kennis aanwezig. Via de Corporatie Academie verzorgt SGS Search Opleidingen maatwerk VCA-trainingen voor diversen woningcorporaties in Nederland.

Al sinds 2003 werken Railinfra en SGS Search Opleidingen samen aan een maximaal veilige werkomgeving voor de medewerkers van Railinfra. Meer dan duizend medewerkers aan het spoor volgen periodiek verschillende veiligheidscursussen, zoals VCA-Basis, VCA-VOL en de VCA-examentraining.

Sleutelen aan vliegtuigen is aan vak apart. De onderhoudsmedewerkers van KLM weten dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om veilig te werken. KLM roept regelmatig de expertise van SGS Search Opleidingen in om medewerkers te trainen op het gebied van veilig werken; zowel klassikaal als met e-learning trainingen.