Woonstichting Rochdale traint haar medewerkers die met asbest te maken kunnen krijgen regelmatig in het herkennen van asbest en de daarbij behorende protocollen. Een slimme zet van Rochdale. Voor woningbouwverenigingen is het namelijk belangrijk om de juiste asbestkennis in huis te halen: als gebouweigenaren zijn zij wettelijk gezien verantwoordelijk voor asbest in hun woningen. Door enkele honderden medewerkers van de woonstichting te trainen, heeft Rochdale grip op het asbestvraagstuk.

Cogas houdt zich bezig met het aanleggen en onderhouden van de infrastructuur voor gas- , elektriciteit en kabel. Tijdens de werkzaamheden in de grond kunnen medewerkers overal asbest of ander bodemvreemd materiaal tegenkomen. ‘We merkten dat medewerkers in dit soort situaties nog te vaak niet weten wat ze moeten doen of wie ze in moeten schakelen’, vertelt Jan Sasbrink van Cogas. ‘We zochten een opleider met verstand van asbest. Onze eerste gedachte ging uit naar SGS Search. Dat is toch de specialist van Nederland. Al snel kwamen we samen tot een plan van aanpak: een praktische opleiding die zich richtte op werken met asbest en bodemvreemd materiaal.’


Roessen & Roessen Asbestsanering B.V. is gespecialiseerd in het verwijderen van asbesthoudende materialen uit bewoonde en onbewoonde woningen. Voor de medewerkers van Roessen & Roessen organiseert SGS Search regelmatig asbestopleidingen; zowel voor DTA’ers als DAV’ers. Ook kunnen ervaren saneerders een hercertificeringstraject volgen bij SGS Search, om hun persoonscertificaat te verlengen.


DusDoen is een uitzendbureau met ruime ervaring op het gebied van uitzenden, opleiden en coachen. Voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt verzorgt SGS Search regelmatig opleidingen DTA en DAV. Hiermee stomen we ze klaar om te herintreden op de arbeidsmarkt. De opleidingen worden op verschillende locaties in Nederland verzorgd.