Fittest Adembescherming

Wilt u uw personeel in een kort tijdsbestek van het juiste materiaal voorzien en bewust maken van het juiste gebruik ervan? Dan is deze fittest Adembescherming een ideale en snelle oplossing.

Cursus op aanvraag

ACHTERGROND

Om veilig asbest te verwijderen, moet de uitstoot van vezels tijden het verwijderen van asbest zo laag mogelijk zijn. Persoonlijke beschermingsmiddelen als het masker helpen om medewerkers te beschermen. Recent onderzoek van TNO wijst uit dat de huidige filtermaskers voldoende bescherming kunnen bieden. Onder de voorwaarde dat mensen het juiste masker dragen én ze het masker op de juiste manier gebruiken. Daarom is een jaarlijkse maskertest (fittest) sinds 1 januari 2015 verplicht.

DOELGROEP

  • Asbestsaneerders; zowel Deskundig Asbestverwijderaar (DAV) als Deskundig Toezichthouder Asbest (DTA)
  • Asbestinventariseerders

WAT KUNT U VERWACHTEN?

  • Een uitgebreide fittest per medewerker voor het gezichtsmasker. Hierbij wordt getest welke maat en welk type masker past bij het gezicht van de saneerder en de juiste bescherming biedt.
  • Een fittest duurt gemiddeld 20 minuten per test. Dient u een afhankelijk en een onafhankelijk masker te testen, dan geldt dit als 2 losse testen.
  • Een deskundige operator begeleidt de fittest. De fittest wordt uitgevoerd volgens de officiële richtlijnen.
  • Per fittest ontvangt u een fittest certificaat en eventueel een bewijs van deelname aan de toolbox. Dit kunt u opnemen in het personeelsdossier van uw medewerker.
  • Iedere medewerker dient ook verplicht deel te nemen aan het tweedelige online instructieprogramma. Klik hier voor meer informatie. Kijkt u daarvoor op http://www.abm-campagne.vezelveiligheid.nl

TIJDEN

Op dinsdagen en donderdagen zijn op onze locaties (Heeswijk-Dinther en Amsterdam) diverse tijdstippen beschikbaar tussen 08:30 tot 17:00 uur.